Головна
Контакти
Мандруємо Україною
Автономна республіка Крим
Вінницька область
Волинська область
Дніпропетровська область
Донецька область
Житомирська область
Закарпатська область
Запорізька область
Івано-Франківська область
Київська область
Кіровоградська область
Львівська область
Миколаївська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Хмельницька область
Черкаська область
Чернівецька область
Чернігівська область
Архітектурні споруди за видами
Корисні посилання
Про нас
Організація турів
Готелі України Блог Гостьова книга
/ Закарпатська область / Уклин

Уклин

Село Уклин, що у Свалявському районі Закарпаття, відоме чудовою Петропавлівською церквою. Збудований храм був за різними даними або наприкінці XVIII ст., або на початку ХІХ ст. Церква мініатюрна, здається якоюсь іграшковою. Кажуть, що розміри її зумовлені тим, що коли вона будувалася, дуже мало людей вижило у селі після епідемії холери. Може й так. Додам, що й зараз в Уклині мешканців небагато (трохи більше трьохсот).

Знаходиться село у дуже мальовничій місцевості, в оточенні гір. Уклин – це останнє село Свалявського району, за ним вже – перевал через гори.

Доїхати без власного транспорту до Уклина проблематично. Хоча на автостанції Сваляви і зазначені декілька маршруток на Уклин, але ж не вірте тому. Теоретично ці маршрутки проїжджають село Поляна, у якому я на них і чекала. Але так і не дочекалася. Довелося від Поляни йти пішки до Уклина більше години. А автобус я зустріла тільки вже на зворотному шляху. Але ж то було літо, гарна погода, робити не було чого… Чому б не прогулятися мальовничою гірською дорогою уздовж стрімкої річки, не поїсти ожини?

Серпень 2011