Головна
Контакти
Мандруємо Україною
Автономна республіка Крим
Вінницька область
Волинська область
Дніпропетровська область
Донецька область
Житомирська область
Закарпатська область
Запорізька область
Івано-Франківська область
Київська область
Кіровоградська область
Львівська область
Миколаївська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Хмельницька область
Черкаська область
Чернівецька область
Чернігівська область
Архітектурні споруди за видами
Корисні посилання
Про нас
Організація турів
Готелі України Блог Гостьова книга
/ Сумська область / Глухів / Галерея Глухова

Галерея Глухова

Збільшити зображення
Глухів. Миколаївська церква, 1695, арх. Матвій Єфимов. Найстаріша будівля міста.
Збільшити зображення
Глухів. Собор Трьох Анастасій, 1882-1884, арх. Андрій Гун. Побудований коштом цукрозаводчиків Терещенків, є родовою усипальницею родини.
Збільшити зображення
Глухів. Преображенська церква, 1765, арх. Андрій Квасов.
Збільшити зображення
Глухів. Вознесенська церква, 1767, арх. Андрій Квасов. Розташована на старовинному цвинтарі, відомому з XVIII ст.
Збільшити зображення
Глухів. Київська брама, 1766-1769, арх. Андрій Квасов. Побудована на земляному валу Глухівської фортеці XVI ст. До 1766 р. тут стояла дерев’яна брама, через яку у 1744 р. проїхала Єлизавета Петрівна з племінником та невісткою – майбутньою Катериною ІІ. Перед 25-річчям цієї події побудували тріумфальну арку.
Збільшити зображення
Глухів. Проїзд через Київську браму Глухівської фортеці.
Збільшити зображення
Глухів. Києво-Московська вулиця. Колишня міська земська управа, поч. ХХ ст. На цьому місці була розташована будівля Другої малоросійської колегії, побудована у 1768-1782 рр. за проектом А. Квасова.
Збільшити зображення
Глухів. Банк Терещенка, кін. XVIII-ХІХ ст. До 1876 р. будинок належав купцю Коробчевському, у якого був придбаний Ніколою Терещенком. Разом з братом Федором Терещенко створив акціонерне товариство цукрових заводів, яке виробляло і успішно торгувало цукром на світовому ринку. На 1911 р. внески родини у закордонних банках становили понад 13 млн. рублів.
Збільшити зображення
Глухів. Дитячий притулок А. Терещенка, ХІХ ст.
Збільшити зображення
Глухів. Центральний корпус педагогічного університету, 1874-1879.
Збільшити зображення
Глухів. Старовинний будинок біля Преображенської церкви.
Збільшити зображення
Глухів. Водонапірна вежа, 1927-1929, арх. Йосип Лазарєв. Висота 41 м. Верхній ярус використовується як оглядовий майданчик для туристів.
Збільшити зображення
Глухів. Пам’ятник Максиму Березовському (1745-1777), видатному українському композитору, уродженцю Глухова, одному з засновників російського хорового співу. Ск. І. Коломієць. Березовський отримав початкову музичну освіту у глухівській співоцькій школі (1730), що готувала професійні кадри для Придворної хорової капели Петербурга. У 1765-1674 жив і навчався в Італії, де у Болонській філармонічній академії склав іспит на звання академіка-композитора. Виступав як оперний соліст. Автор опери «Демофонт», духовних концертів, які є видатними зразками російського хорового співу. Все життя терпів злидні та зневагу з боку влади, у 1777 вчинив самогубство.
Збільшити зображення
Глухів. Пам’ятник Дмитру Бортнянському (1751-1825), видатному українському композитору, уродженцю Глухова, одному з засновників російського хорового співу. Ск. І. Коломієць. Отримав початкову музичну освіту у глухівській співоцькій школі (1730), що готувала професійні кадри для Придворної хорової капели Петербурга. Змалку був відданий у придворну хорову капелу під керівництвом італійця Галуппі. 10 років навчався в Італії, де були з успіхом поставлені його опери на італійські лібрето: «Креонт» (1776), «Алкід» (1778), «Квінт Фабій» (1779). Після повернення до Петербургу був придворним капельмейстером, з 1796 – керівником Придворної хорової капели.
   

Серпень 2007

Звіт про нашу подорож до Глухова
Готель Глухова